Eindhoven is qua grootte de 5e stad van Nederland. Genoeg te doen en te beleven dus voor een lekker weekendje weg in eigen land. Dus precies dat deden we! Benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder.

Lekker slapen

Er zijn in Eindhoven genoeg hotels te vinden, de prijzen en luxe verschilt nogal. Wij houden van een beetje luxe en boutique hotels en boekten uiteindelijk hotel Glow midden in het centrum van Eindhoven. Eerder (dit weekendje moesten we vanwege Coronamaatregelen verzetten) kozen we voor het nog mooiere Hotel Mariënhage. Maar van een eerder weekendje weet ik dat ook het Art hotel een aanrader is.

Zure knallers en ander bier

Elke stad heeft tegenwoordig wel leuke lokale bierbrouwerijen. Ik was op pad met een echte bierliefhebber, dus was onze eerste stop de Van Moll bar. Deze zat toevallig schuin tegenover ons hotel. Op de tap altijd 12 van hun eigen bieren, en 12 bieren van gastbrouwerijen. Daarnaast is er nog genoeg keuze op fles. Gelukkig voor mij zaten hier ook zure knallers bij. Hou je niet van bier? Geen probleem, er zijn ook genoeg andere drankjes te bestellen.

Van Moll bar in Eindhoven

Bij bier horen uiteraard hapjes. Ook dat is te krijgen. En wil je echt iets eten? Dan bieden ze je aan om pizza te bestellen bij een pizzeria in de straat. Die kan je dan bij Van Moll opeten. Goed geregeld!

Eten in een lichtshow

Wij sloegen de pizza over, want wij hadden voor ander etentje op de planning staan. Midden in het winkelgebied (in Piazza) zit Dinner in Motion verborgen. Dit is geen gewoon restaurant, maar een echte zintuig-beleving. Je neemt plaats in een zaal waar om je heen én op tafel de meest prachtige beelden verschijnen.

Tijdens een 6 gangen-diner nemen de beelden je mee van de ene plek (bijvoorbeeld een ouderwetse bibliotheek) naar de andere (onder waterwereld). Het eten serveren ze in bijpassende stijl én met bijpassende wijnen. Echt een avondje uit!

Ontbijten wanneer je maar wil

Na zo’n spektakel is het fijn om in je bedje te kruipen en te zien wanneer je wakker wordt. Geen ontbijt bij het hotel dus voor ons. En maar goed ook, want dat brengt je bij de leukste plekjes in de stad. Zo stuitten wij op het ‘all day breakfast’ restaurantje Meneer de Boer waar we heerlijk lui van ons ontbijt genoten.

Ontbijten bij Meneer de Boer in Eindhoven

Na al dat eten was het voor ons tijd om eens wat meer in beweging te komen. Genoeg opties in Eindhoven. Ga je lekker winkelen, naar het Van Abbe Museum, of bezoek Philipsdorp en Strijp S.

Wandelen door de tijd

Wij kozen voor een wandeling door Philipsdorp richting Strijp S. Philipsdorp is bijzonder charmant en net gerenoveerd stadsgedeelte vlakbij het PSV stadion. De huizen stammen uit 1910 en zijn gebouwd door Philips om werknemers van het snel groeiende bedrijf goede woonruimte te bieden. Ook hier zit een leuk ontbijtplekje: het Koffiehuisje.

Vanuit Philipsdorp loop je zo Strijp S in, de plek waar de fabrieken van Philips stonden. De gebouwen staan er grotendeels nog, maar zijn nu gevuld met allerlei innovatieve en design bedrijfjes. Het hele gebied bestaat uit hotspots. Dwaal lekker rond, winkel en geniet van de horeca zoals bijvoorbeeld Radio Royaal.

Naast de oude industriële gebouwen verrijzen er grote nieuwe woongebouwen. Als liefhebber van moderne architectuur én industriële sfeer een inspirerende plek.

Lesje bier drinken

Terug in het centrum is het leuk om een bezoekje te brengen aan café 100 Watt aan de Dommel. Dit is een andere lokale brouwerij. Wij hadden ons hier ingeschreven voor een open proeverij waarin we in 2,5 uur van een biersommelier meer leerden over hoe bier gemaakt wordt, welke soorten er zijn en hoe je het kan combineren met eten. Aanrader!

Geen zin in les? Schuif dan gewoon aan op het terras óf bezoek één van de vele andere toffe bars in de stad. Of bestel een uniek macaron ijsje bij ijssalon Bastani.

Macaron ijsje bij Bastani in Eindhoven

Alle werelddelen op één tafel

Ook voor het avond eten zijn voldoende leuke plekken te vinden. Wij kozen voor de Down Town Gourmet Garden, waar we ons vol aten met hapjes van over de hele wereld. Erg instagrammable, net als bijvoorbeeld Thomas.

Down Town Gourmet Garden Eindhoven

Er is natuurlijk nog veel meer leuks te beleven, maar we hopen je hiermee een paar ideeën te hebben gegeven.

Dit is misschien ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *