Regenachtige dag en geen zin een dag netflixen of spelletjes? Deze 10 uitjes hebben geen last van slecht weer! 

1. Ga naar de bioscoop

De bioscoop is echt zo’n ideaal uitje voor op een bleh dag. Waar heb je zin in? Een kaskraker, een romantische komedie of een filmhuisfilm? Het kan allemaal.

Bekijk in Arnhem bijvoorbeeld de programmering van Pathé, Vue of Focus filmtheater

2. Bezoek een museum

Er zijn zoveel leuke musea te ontdekken. Kies in de regio Arnhem bijvoorbeeld voor het Airborne museum of Kröller Müller museum.

Minder bekend maar ook leuk als uitjes zijn: het Wijnmuseum (met uiteraard een proeverij) of het op een regenachtige dag erg toepasselijke Watermuseum (leuk voor kinderen die proefjes kunnen doen).

Collectie De Groen

3. Ga naar de dierentuin

Deze tip verwachtte je misschien niet. Maar zeker Burgers’ Zoo heeft heel veel binnendelen die het bezoek meer dan waard zijn: de Bush, de Ocean, de Mangrove en voor kinderen uiteraard een binnenspeeltuin. 

4. Raak je energie kwijt op een trampoline

Op allerlei plekken in Nederland, en dus ook in Arnhem, kan je terecht in een trampolinehal. Durf jij het aan? Check de website van Jumpsquare in Arnhem bijvoorbeeld.

5. Oldschool: ga bowlen

Een guilty pleasure als je het mij vraagt! Een paar uur bowlen. Plezier gegarandeerd! Uiteraard met foute snacks en die rare schoenen 😉

6. Zoek het hogerop en ga eens klimmen

Wist je dat in Arnhem, in de Rijnhal, een heuse boulderhal zit? Boulderen kun je zien als puzzelen, maar dan klimmend. Want waar ga je heen om de top te bereiken? Je klimt tot maximaal 4.5 meter hoog en voor de veiligheid liggen er valmatten (geen touwen).

Nog nooit gedaan? Dan is een introductieles wel een aanrader.

7. Pak je rust in de sauna

Regen of slecht weer is een ideaal excuus (als je dat al nodig hebt) om een dagje sauna in te plannen. Lekker opwarmen, ontspannen en genieten van sauna’s, opgietingen, zwembaden en wie weet een massage?  

8. Duik letterlijk onder de grond en bezoek historische kelders

Onder diverse winkelstraten van de oude Arnhemse binnenstad zitten middeleeuwse kelders. Deze kelders met kaarsennissen en fraaie tongewelven maken zij verre verleden van Arnhem zichtbaar. Je kan ze zelf verkennen of met een gids.

9. Laat je hersenen kraken in een escape room

Een voormalige gevangenis is natuurlijk een perfecte plek voor een escape room. In de koepelgevangenis zit Prison Experience. Hier zijn drie uitdagende escape rooms te vinden, durf jij het aan?

Ook leuk: er is er één speciaal voor kinderen vanaf zes jaar.

10. Bezoek een kasteel 

Ook altijd een aanrader is het bezoeken van een kasteel. Je waant je meteen in een andere tijd & gegarandeerd vakantiegevoel. 

Gelderland heeft veel kastelen die je kan bezoeken. Kijk bij Gelders Landschap & Kasteelen welke je vandaag kan verkennen.

Lees meer

Toch geen zin in deze uitjes? Juist genieten van de regen met kaplaarzen in het bos is ook leuk. 

Of kies toch een leuke serie uit op Netflix of trek een leuk spel uit de kast. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *