Vallende blaadjes, zon en regen wisselen elkaar af en de zin in warme chocomelk met slagroom wordt steeds groter! Bijna is het weer herfstvakantie in Arnhem, dus wij zetten een aantal leuke tips op een rij. Zonder of met kinderen, dat is aan jou! 

Het sprookjes festival

Elke herfst is het raak in Arnhem (en nu ook in Nijmegen). Overal zijn sprookje te vinden. Het is voor jong en oud en elke dag is er wat anders te doen. Op de website vind je het hele programma! 

De groene Bedstee in Mariëndaal

Deze tip komt vaker langs op ons blog en dat is niet voor niets. Struinen door de bedstee zelfs met regen is heerlijk. Frisse lucht en prachtige uitzichten! Van woensdag tot en met zondag is ook de theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal open. 

Grote schijn

‘S avonds in het donker door een mooi verlicht bos wandelen. Dit jaar kan het in Zijpendaal. Overdag altijd al een mooi park, maar nu extra verlicht! De Grote schijn kan bijna niet anders dan een succes worden! 

Appelspeurtocht

Een uitje met kinderen, appels zoeken in en rond het kasteel Doorwerth. Ook zonder deze appels is het kasteel het bezoeken waard. Meer informatie vind je op de website van het Geldersch Landschap & Kasteelen. 

Paddenstoelenwandeling

Het Geldersch landschap & Kasteelen noemen het op hun website de sieraden van het bos en gelijk hebben ze! Met deze tocht kun je ze bewonderen in de tuinen en bossen van Kasteel Rosendael.

Het Openluchtmuseum

Gewoon even binnenlopen voor een wandeling of een dagje uit er van maken, het kan allebei in het Openluchtmuseum. De kleuren van de herfst maakt dit museum nog mooier om te bewonderen. 

Geocaching

Modern schatzoeken! Zelfs Fie van vier vindt het leuk om op deze manier het bos in te gaan. Wij spelen het af en toe via de app, meld je aan en de speurtocht kan beginnen. Ook zonder kinderen erg leuk om te doen.

Hoe word ik een echte prins of prinses?

Prinsessenjurk of Prinsenpak aan en dan naar een echt kasteel, veel kinderen maak je niet blijer. Deze herfstvakantie kan het in Kasteel Rosendael. Let op dit is alleen op woensdag 27 oktober en je moet reserveren

Belle en het Beest 

Een echt voorstelling in de Schouwburg speciaal voor kinderen. Op vrijdagmiddag kun je kijken naar Belle en het Beest

Mocht je na al deze uitjes nog steeds geen genoeg hebben van de herfst? Je kunt er ook voor kiezen om de herfst in huis te halen. In dit blog vertellen we je er meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *