Eind november (al weer even geleden, ik weet het) kwamen liefde voor lekker eten, wijnen, architectuur en gewoonweg genieten voor mij samen. We gingen naar het Secret Pop-up restaurant van RYPP (wijnfestival) in Rotterdam én sliepen op een bucketlist locatie: De Rotterdam!

Welkom in De Rotterdam

De Rotterdamse skyline met haar Erasmusbrug is wereldberoemd, maar een aantal jaar geleden geleden heeft Rem Koolhaas aan de Wilhelminakade het indrukwekkende gebouw De Rotterdam toegevoegd. Dat bestaat uit drie verbonden torens waarin de gemeente Rotterdam zit, kantoren, appartementen (wil je even wegdromen kijk dan eens op Funda) en een hotel.

De Rotterdam

Het etentje in Rotterdam was voor ons een goede reden om eens in dit hotel te gaan slapen. Na wat vergelijkend warenonderzoek was rechtstreeks bij het NHOW hotel boeken het voordeligst. Maar goedkoop is het niet.

En toen kwam er nog een moeilijke beslissing, die uiteindelijk niet zo moeilijk was. Kiezen we voor het ‘goedkope’ uitzicht, of voor het uitzicht op de Erasmusbrug? Je raadt het al: we boekten we een kamer met het uitzicht op de iconische Erasmusbrug op de 17e verdieping van De Rotterdam.

Hoe mooi de (design) kamer ook was: niets kon op tegen het uitzicht! We kwamen in het donker aan en werden meteen naar het raam getrokken, om daar ademloos naar alle lichtjes in de stad te kijken. Met als hoogtepunt natuurlijk de Erasmusbrug recht voor onze neus!

We werden naar het raam getrokken & stonden daar ademloos naar alle lichtjes in de stad te kijken.
Erasmus brug
Hier kan je toch uren naar kijken: Rotterdam in de avond

Borrelen op 7e verdieping

Voordat we naar de diner locatie gingen, begonnen we met een lekker drankje en hapje in Gastrobar ELVY op de 7e verdieping van het hotel. We bestelden kleine hapjes, cocktails en Rotterdams bier. Een heerlijk begin. Extra leuk: ook vanuit de bar heb je een heel mooi uitzicht over de donkere stad met al haar lichtjes.

En toen werd het tijd om de locatie van het etentje op te zoeken. Spannend: want dat was even zoeken.

Secret Pop up restaurant

Het heette niet voor niets Secret Pop-up restaurant. Bij het boeken wisten we niet meer dan dat we 4 gangen gingen krijgen, bijpassende wijnen én dat het in de buurt van het centrum zou zijn op een locatie bereikbaar met het openbaar vervoer.

Zo’n 24 uur van te voren ontvingen we pas de coördinaten van de locatie. Zo bleef het echt een verrassing. De organisatie was in handen van RYPP, dat ook regelatig wijnfestivals organiseerd in Rotterdam.

Je krijgt pas 24uur van te voren de coördinaten van de locatie: en dan puzzelen waar het is!
Tafels bij het Rypp Secret Pop up diner

Dat bleek De Achtertuin in Rotterdam, Kralingen te zijn.  De ruimtes zijn hoog en met een industrieel karakter. In een gedeelte dat normaal een fotostudio is, waren lange tafels gedekt. Het zag er supermooi uit. 

De gerechten waren van verschillende (Rotterdamse) chefs: Reinbert Sneep (restaurant Destino), Robert Siedenburg (voorheen restaurant Euromast) en Janne Lukaszczyk (eerder Noma en KOKS). Dat maakte de verwachtingen hoog gespannen. Hierbij kregen we bijpassende wijnen van onder andere Salentein.

Helaas zijn de gerechten en wijnen me niet echt bijgebleven en was de akoestiek echt vreselijk. Maar ik ben wel fan van het concept! Het was heel leuk om op een verrassende plek zo iets mee te maken & tot 24 uur van te voren niet te weten waar het gaat zijn.

Ontwaken en ontbijten met de skyline van Rotterdam

De volgende ochtend: wakker worden met uitzicht over de stad. Daar moest ik natuurlijk ook weer foto’s van maken.

Uitzicht vanuit de hotelkamer in De Rotterdam

Het ontbijt was heel goed! Sla dit niet over als je hier slaapt. Heerlijke broodjes, zoetigheden, salades, vers fruit en verse eieren. Een goed begin van de dag, zeker na al de wijn de avond er voor!

Tips voor Rotterdam

Helaas konden wij er niet nog een dagje Rotterdam bij aanplakken, maar van eerdere bezoekjes zal ik je toch wat tips geven:

Street art in Rotterdam

Zoals ik jullie ook al tipte in het blog Street art in Arnhem, is de street art in Rotterdam echt een aanrader.

Op het Dak Rotterdam, plek om te lunchen

Drink wat of lunch Op het Dak. Een groene oase met uitzicht over de stad. Ook het begin van de Luchtsingel.

Luchtsingel Rotterdam

Wandel over De Luchtsingel van Centrum naar Noord. Een erg fotogenieke plek.

Man met Bril Koffie in Rotterdam

Stop in Noord bij Man met Bril koffie, voor een lekkere kop koffie.

Verder is borrelen bij Fenix Food Factory, de stad bekijken vanaf de Euromast, lekker shoppen in de Markthal, inspiratie opdoen in de Kunsthal of met een ritje met de Watertaxi naar de SS Rotterdam ook altijd leuk. Genoeg te doen dus!

Heb jij nog tips voor de volgende keer dat wij in Rotterdam zijn?

Dat is al sneller dan verwacht want binnenkort gaan we uitgebreid lunchen bij FG foodlabs*. Een blog over eten bij sterrenrestaurants komt binnenkort online.

1 thought on “Slapen in De Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *