Wij hebben deze zomer een heerlijke vakantie gehad in eigen land: met een camper. Want sinds drie jaar zijn wij de trotse eigenaar van de Volkswagen LT28 uit 1982. Een donkergroene camper met mooie Volkswagen details. Met z’n vieren in een kleine camper is een uitdaging, maar o zo leuk! Hieronder een aantal tips om je vakantie zo geslaagd mogelijk te maken als je met de camper op pad gaat.

Alles een plekje geven

Deze tip klinkt misschien cliché maar het helpt echt. Ik heb eigenlijk voor alles een plekje in de camper. Iedereen heeft zijn eigen vakje of mandje voor kleding, spelletjes liggen op 1 plek voor het grijpen en ook bij het wisselen van camping hebben stoelen, stroomkabel en het zonnescherm een vaste plek.

Dat moment een half uur na aankomst en alles weer is uitgepakt, heerlijk!

Opvouwbaar badje

Ook zonder kinderen een must om mee te nemen. Wij hebben een hele foute van de Decathlon, maar deze is o zo handig. Als voetenbadje als het warm is, voor de kinderen bij de camper om in te spelen, of om toch te kunnen badderen onder de douche met kleine kinderen. Weegt bijna niks en omdat je het badje kunt opvouwen neemt het weinig plek in.

Zo min mogelijk kleren mee nemen

Tja dit is elk jaar wel weer een punt en elk jaar kom ik er weer achter dat je echt heel weinig nodig hebt op vakantie. Daarnaast schroom ik de betaalde wasmachine of een handwas niet. Al hadden we het dit jaar heel luxe met mijn ouders: zij kwamen langs voor de gezelligheid en namen zomaar de vuile was mee.

Voor mijn outfits denk ik altijd goed na wat goed bij elkaar past, zodat ik veel kan combineren, zonder veel mee te nemen. Daarnaast durf ik in de vakantie meer prints te combineren.

Heel groot strandlaken

WIj zijn gestopt met het meenemen van allemaal apart grote strand handdoeken en hebben nu 1 heel groot dun kleed mee, eigenlijk een echt strandlaken. Zeker nu de kinderen nog klein zijn en we niet allemaal apart naar het meertje of de zee gaan is dit ideaal. Het neemt weinig plek in en je hebt geen last van kieren op het strand waar zand tussen kan komen omdat de handdoeken niet tegen elkaar aan liggen.

camper

Grote pan

Ik ben na een week lang BBQ-en er wel even klaar mee en wil dan graag iets anders eten. Ons ideale snelle recept is soep. Als het warm is krijg je het wel extra warm, maar met lekkere broodjes en kaasjes erbij is het helemaal top. Ook kun je er goed pasta in koken. Wij zijn voor een charmante pan gegaan van Dille en Kamille. Het was een rommelmarkt vondst, maar blijkt ook nog gewoon in de winkel verkrijgbaar te zijn.

Het genieten begint gelijk!

Zodra wij vertrekken begint het genieten gelijk. Op de slippers in een zwierige rok, hup de camper in. Heerlijk onderweg op naar de eerste bestemming.

En route

En al zin om met een camper op pad te gaan? Ik wel! Kan niet wachten om er nog een keer op uit te trekken.

1 thought on “Met een camper op vakantie: mijn vijf tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *