Je hebt van die hoekjes die je inricht, maar nooit echt hun volle potentie benutten. Maar het is niet belangrijk genoeg óf niet goed duidelijk hoe je dat kan veranderen. Zo’n hoekje is ons dakhuisje. Onze 2e verdieping is een kleine ruimte, waar de trap via een bordes toegang biedt tot ons heerlijke dakterras (lees ook ons eerdere blog).

Voor dat stukje hadden we tijdens de bouw twee Acapulco stoeltjes gekocht én een trolley van de Ikea die dienst kon doen al tafeltje met wat opbergruimte. Het leek ons een heerlijk plekje om in het net te koude voorjaarszonnetje achter glas te genieten. De werkelijkheid blijkt anders.

De stoelen blijken vooral toch niet zo lekker te zitten. En dus zitten we of in de woonkamer, of op het dakterras, maar nooit er tussen in. En de trolley: die is te blauw…

We zijn wel heel blij met het behang, de lamp & de vaasjes aan de muur.

Eindelijk inspiratie!

Tijdens de sneeuw van afgelopen week, had ik het weer eens heel koud. Maar de zon scheen wel goed fel. Het dakhuisje warmde dus goed op & besloot ik toch weer eens daar te gaan zitten.

“Door er nooit te zijn, kwam de inspiratie ook niet.”

Terwijl ik daar op een wat oncomfortabele stoel zat te genieten van de winterzon, zag ik opeens wat dit plekje nodig had!

Het plan

Een daybed of sofa met een zijleuning die we als rugleuning kunnen gebruiken. Dus begon de online zoektocht naar het bankje. We hebben daar maar 1,90 meter lengte, en het is ook niet superbreed, dus een echt daybed kon het niet worden. Want het moet licht en luchtig blijven én er bovendien designy uitzien. Echt design mag natuurlijk, maar gezien het mogelijk beperkte gebruik, kost het bij voorkeur niet de hoofdprijs.

Het moet licht en luchtig blijven én er bovendien designy uitzien.

Grappig genoeg kwamen we uiteindelijk uit bij een Ikea meubel, dat voor Ikea begrippen aardig aan de prijs is. Maar wel nog multi functioneler is dan we hadden bedacht.

Foto van Ikea.nl

Hij is er nog niet, maar dat gaat ongetwijfeld niet lang meer duren: de Delaktig. We kiezen voor het tweezits bankje met 1 of twee zijleuningen, een tafeltje en geïntegreerde lamp. Ik zie ons daar al heerlijk een boekje lezen!

Op naar het volgende interieuritem

Nu alleen nog een kleed erbij zoeken. Want ik ga op één of andere manier op dit moment van het ene meubelstuk uitzoeken, naar het volgende interieuritem. Komt vast omdat we nu zoveel thuis zijn en de ruimtes nog beter aanvoelen. En meubels uitkiezen: I love it.

Update: helaas was de Delaktig niet te krijgen dus hebben we de plannen omgegooid! Er komt nu een groene fluwelen chaise longue & om ook de warmte in de zomer buiten te houden hebben we gordijnen opgehangen. Helaas heeft ook dit meubel grote vertraging. Ik hoop je in oktober het eindresultaat te kunnen laten zien!

En jij? Ben jij ook je interieur aan het updaten? Ben benieuwd!

Zin in meer interieurinspiratie of binnenkijkers? Lees dan ook eens deze blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *