Het is volop lente, bijna zomer, de bloemen knappen uit hun knoppen. Kun jij de verleiding weerstaan om ze te plukken en binnen in een mooie vaas te zetten? Dat hoeft niet in deze heerlijke pluktuinen, hier kun je gewapend met een schaartje je hart ophalen. We zetten 6 pluktuinen voor je op een rij (in de omgeving van Arnhem).

#1. Stadstuin Kweekland

Bij Stadstuin Kweekland kun je terecht voor het plukken van een mooi veldboeket. Ze hebben verschillende vaste planten, dahlia’s en natuurlijk ook eenjarigen. Wat het kost? Voor een ‘standaard’ bos bloemen betaal je € 7,50. Kom je vaker? Dan is een strippenkaart voor 10 bossen á € 60,- interessant. Extra leuk: je kunt op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag ook terecht voor een lekker drankje terwijl je geniet van de mooie tuin.

#2. Theeschenkerij en zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal

Bij Hoeve Klein Mariëndaal kun je (meestal vanaf juli) ook terecht voor een mooie bos bloemen. Dit is sowieso een mooie plek om voor of na je wandeling naar de Groene Bedstee even te stoppen voor een lekker kopje thee en heerlijke huisgemaakte taart.

#3. Tuin de Lage Oorsprong

In Oosterbeek vind je Tuin de Lage Oorsprong. Hier kun je voor van alles terecht: concerten, kunst, tuininspiratie en een lekker drankje met taart. Maar uiteraard liggen er ook tuinschaartjes voor je klaar en kun je in een deel van de tuin bloemen en bessen plukken. Het ligt sowieso in een hele mooi omgeving in het bos en vlakbij de Rijn, ideale combinatie dus met een lekkere wandeling.

Lees verder na de afbeeldingen, we hebben nog 3 tips voor je!

#4. Kwekerij en Pluktuin Bloemrijk

In Wageningen ontdekten we maar liefst twee pluktuinen. Als eerste tippen we je Kwekerij en Pluktuin Bloemrijk. Hier kun je voor €35,- een plukkaart kopen. Daarmee kun je 3x een mooie bos bij elkaar verzamelen. Dat gaat vast lukken want de bloemen zijn erg mooi! Uiteraard kan je ook voor eenmalig plukken terecht.

#5. Pluktuin de Bosrand

De tweede pluktuin in Wageningen is Pluktuin de Bosrand. Hier kun je zelf bloemen, fruit of theekruiden plukken en tussendoor genieten van het uitzicht vanaf één van de fijne zitplekjes. Extra leuk: je kunt hier ook terecht voor een workshop!

#6. Pluktuin Pluk!

In Haalderen (bij Bemmel) heeft Marion van Hesteren een pluktuin gecreëerd met alleen maar éénjarigen. Voordeel: deze blijven de hele zomer bloemen geven. De tuin is op het moment van schrijven nog in winterslaap: maar opent binnenkort. Kijk voor meer informatie op de website van Pluk!.

PS: regelmatig loop ik langs volkstuintjes waar gepassioneerde tuinierders ook de mogelijkheid bieden om bloemen te plukken. Hou je ogen dus open & neem klein geld mee!

Weet jij een gave pluktuin? Zet ‘m bij de reacties hieronder! We gaan graag eens een kijkje nemen.

Nog meer over bloemen

Wij zijn groot fan van bloemen, in huis en in de tuin. Wil je meer lezen? Deze blogs raden we je aan:

1 thought on “6 x pluktuinen: pluk je eigen bos bloemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *