Stiekem kon je het af en toe al op ons Instagram account zien, heide: we love it! En nu staat het vol in bloei. In en om Arnhem zijn veel fijne plekjes te vinden: hier onze tips, maar horen ook graag van jou welke echt op onze must visit lijst moeten.

De Posbank

Met haar glooiende heuvels, de mooie heide en fantastische vergezichten kan deze parel uiteraard niet ontbreken in dit lijstje.

Helaas staat deze bij heel veel mensen hoog op de to do lijst en is het in deze periode echt heel druk. Normaal al geen pretje, maar in Corona tijden vermijd ik dat nog liever.

Overdag druk met wandelaars en fietsers, tegen zonsondergang met fotografen. Ook ‘s ochtends vroeg zijn er al verrassend veel mensen op de been. Zo reed ik om half 7 ‘s ochtends de berg op om te genieten van de heide, toen was het heel fijn!

Even wat drinken na of tijdens je bezoek? Bovenaan vind je Paviljoen Posbank en onderaan het stylish verantwoorde Woodz.

Terletseheide

Omdat ik probeer elke dag te wandelen, zoek ik plekken waar ik nog nooit geweest ben. Om die nieuwe plekjes te ontdekken gebruik ik vaak de locatie functie op Instagram. Als iemand een foto deelt van een mooie plek, zoek ik die vaak op en zet het in een mogelijke wandelplek-lijst. Zo kwam ik ook hier terecht.

Uiteindelijk viel in het rondje dat wij liepen de hoeveelheid heide wat tegen, maar man wat een mooie plek is het. Schotse hooglanders, licht glooiend landschap en weinig mensen.

Ik maakte hier een hele fijne heide slowmotion video!

Wil je daarna iets drinken? Rij of fiets dan daarna even onder het tunneltje door naar de Thermiekbel. Vanaf hier heb je een fijn uitzicht over zweefvliegveld Terlet.

Deelerwoud

Ik waande me hier echt in het buitenland, op een savanne ver weg. Maar nee, het is een klein stukje rijden van ons huis. We parkeerden op de parkeerplaats van Deelerwoud en wandelden om het grote heideveld heen.

Tijdens deze wandeling liepen we aan de andere zijde van het vliegveld Terlet en vlak langs de startbaan. Af en toen hoorde je een vreemd beetje zoevend geluid en dan opeens kwam er een zweefvliegtuigje te voorschijn achter de bomen.

Als je hier toch bent kun je ook een bezoekje brengen aan museum Vliegbasis Deelen of even wat drinken bij het Rustpunt De Writsaert.

Landgoed Warnsborn

Op landgoed Warnsborn heb ik al wel vaker gewandeld, maar nu volgde ik de rode route. Deze zorgde voor wat navigatie uitdagingen ;), maar ben weer thuis gekomen.

Wat ik niet wist toen ik begon was dat ik ook hier op hele mooie heidevelden zou stuiten. Met een kleine detour wandelde ik maar liefs twee keer door het paarse goud.

Verder zag ik in het bos grafheuvels, de eerste paddenstoelen en kabouters.

Je kan na het wandelen wat drinken bij hotel Groot Warnsborn.

Ginkelse heide

Het lijstje is natuurlijk niet compleet zonder ook de Ginkelse heide. Het regende licht toen ik er was, maar ook dan blijft het mooi.

Een bezoekje is extra interessant omdat er ook is dat er twee schaapskooien zijn en de roerige historie (luchtlandingen in de 2e Wereldoorlog).

Nog wat drinken na de wandeling of fotosessie? Je kunt dan terecht bij onder andere: Juffrouw Tok of Planken Wambuis.

Meer inspiratie nodig?

Wil je wandelen in Arnhem? Lees dan ons blog over Wandelen vanuit huis.

Er zijn uiteraard nog veel meer gebieden met mooie heidevelden. Natuurmonumenten heeft een speciaal heide route boekje samengesteld dat je kan downloaden.

Update: Bonus locaties

Inmiddels zijn we op nog twee mooie plekken geweest. De Koningsheide en Rozendaals heide. Beide zeker een bezoekje waard.

1 thought on “Op zoek naar het paarse goud: 5x heide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *