Zeker in deze vreemde tijd dat we binnenzitten vanwege het coronavirus kan ik ontzettend genieten van bloemen in huis. En voor deze tulpen heb ik een bijzondere vaas in gedachten. Een rode kool! Say what? Lees in dit DIY blog hoe ook jij zo’n vrolijke bos met bijzondere vaas kan maken.

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • Rode of witte kool (liefst een beetje grote)
  • Tulpen of andere bloemen
  • Mes
  • Vork
  • keukenhandschoenen (in geval van rode kool want dit geeft erg af)
  • evt een klein vaasje dat je in de kool kan zetten
DIY vaas van rode kool

De vaas van kool maken

Begin om (als dat nodig is) een klein stukje van de onderzijde van de kool te snijden zodat die kool stabiel blijft staan. Heb je een rode kool gekozen? Zorg dan dat je een klein schaaltje onder de kool plaatst. Je wilt niet dat je tafel straks een roze vlek heeft.

Haal eventuele lelijke buiten bladen van de kool af. Probeer vervolgens of je een aantal mooie bladen iets terug kan trekken. Doe dit voorzichtig, ze scheuren snel.

Neem dan de kool en bepaal hoe groot het gat moet zijn om de bloemen mooi uit te laten komen. Je kunt er ook voor kiezen om in het gat een kleine vaas te zetten. (let dan bij rode kool op dat het van glas is, want de kool geeft erg af) Dan is dat het formaat van het gat.

Snijd vervolgens met het mes de kool aan de bovenzijde in (pas op je handen). Gebruik de vork en je handen om de kool leeg te lepelen.

Zet de bloemen in de vaas en geef ‘m een mooi plekje! Ik ben heel benieuwd aan jullie DIY versie van de kool-vaas!

ps: genieten jullie buiten nu ook zo van de bloeiende magnolia’s? We schreven een ode aan deze mooie bloemen.

1 thought on “Bijzondere vaas voor je bloemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *