Soms heb ik het gevoel dat ik Netflix heb uitgespeeld. Dat ik alle goede series die mij aanspreken heb gezien. Maar dan zie ik een tip langskomen en blijkt er toch nog een parel verstopt te zitten. Ik deel mijn parels met jou!

Ps: een tijdje terug schreven we ook een blog met tips, die zijn zeker ook het checken waard.

Lupin

Een Franse misdaadserie (ja ik moest met er ook even overheen zetten) over een gentleman inbreker, die een meester is in vermommen. Ga dit zien!

Good girls

Een misdaadserie, met drie vrouwen in de hoofdrol. Zij komen bij toeval terecht in het criminele circuit. Hoe houden ze dit geheim voor hun gezin & houden ze de criminelen én de FBI van zich af? Niet hoogdravend, maar gewoon lekker voor tussendoor!

Alta mar

Deze Spaanstalige misdaadserie speelt zich af in de jaren 40. Altijd fijn om naar een ander tijdsbeeld te kijken toch?

De serie speelt zich af op een schip, maar al snel blijkt dat de passagiers geheimen te verbergen hebben. En niet alleen geheimen, er vallen zelfs doden!

Luther

Een Britse psychologische politieserie: klinkt al goed hè! Idris Elba speelt de hoofdrol op overtuigende wijze. Zijn toewijding als politieman is een vloek en een zegen voor hemzelf, zijn geliefde en zijn medewerkers en levert hem ook veel vijanden op binnen het politiekorps. Deze serie stamt trouwens al uit 2010, maar boeit nog steeds!

Barbaren

Een Romeinse officier moet kiezen tussen het machtige rijk waarin hij is opgegroeid en zijn eigen volksstam. Zijn tweestrijd leidt tot een episch historisch conflict. Deze Duits & Latijntalige historische serie neemt je mee naar een andere tijd, waar ik maar bar weinig van af wist.

Ratched

Heb je ooit (voor je Engelse lijst) ‘One Flew Over the Cuckoo’s Nest’ gelezen? Of de film gezien? Dan herinner je je vast nog Nurse Ratched. Deze serie is een prequel. Je ziet hierin dat mensen niet worden geboren als monster, maar tot wandaden gedreven. Beetje horror (maar niet echt, anders keek ik ‘m niet), twisted, bloederig en soms sadistisch. Yeah!

Bridgerton

We komen terecht in negentiende eeuws Londen. Adellijke families proberen hun dochters uit te huwelijken aan de best mogelijke kandidaat. Maar lukt dat ook? En wie is de mysterieuze schrijver/schrijfster die alles becommentariërd? Fijn kostuumdrama!

The serpent

Deze Britse serie is net uit op Netflix en is gebaseerd op de misdaden van seriemoordenaar Charles Sobhraj. Hij en zijn compagnons vermoordde tussen 1975 en 1976 jonge toeristen in onder andere Thailand. Bizar en waargebeurd verhaal. Aanrader!

Dead to me

Al wijst de titel & het verhaal er niet op: deze serie is heel goed voor je lachspieren. Een comedy.

Je maakt kennis met weduwe Jen. Pittig, goudeerlijk en behoorlijk cynisch. Dat komt omdat ze recentelijk haar man: een onbekende automobilist reed hem dood en vluchtte vervolgens. Ze is vastberaden er achter te komen wie haar man heeft vermoord.

Ondertussen ontmoet ze de immer vrolijke Judy, ze worden goede vriendinnen. Maar in ze Judy wel te vertrouwen?

White lines

20 jaar na de mysterieuze verdwijning van een legendarische dj, vinden ze zijn lichaam op Ibiza. Zijn zus twijfelt geen moment en reist af naar het Spaanse eiland om koste wat kost te weten komen wat er is gebeurd. Het bleef bij 1 seizoen, dus je hebt deze spannende serie zo uitgekeken.

Hjem til Jul

Een Noorse comedyserie die draait om kerst. Misschien niet echt iets voor in de lente, maar ach!

Het verhaal draait om de dertigjarige Johanne. En oh my god ze is nog single, tot onvrede van haar familie. Gefrustreerd zegt ze tijdens een familiediner op de eerste adventszondag, dat ze een vriend heeft en die meeneemt voor het kerstdiner. Ze heeft dus maar een kleine maand om er één te vinden. Hilarische serie.

Handmaids tale

Angstaanjagende serie over een totalitair regime in Amerika in zeg maar deze tijd.

Door soa’s & milieuverontreiniging bijna geen kinderen meer geboren. Een regime van christelijke fundamentalisten komt na een oorlog aan de macht.

Zij vormen het land om tot een streng religieuze samenleving waarin het woord van God alles bepaald.

De leiders zijn de mannelijke elite. En de vrouwen die toch nog vruchtbaar zijn moeten “Handmaids” (dienstmaagd) worden. Ze koppelen heb aan een mannelijke bevelhebber en zijn onderdanige echtgenote. Hun taak is: het baren van kinderen.

Let op: dit is de enige niet Netflix serie. Maar hij is zo goed, dat we een klein uitstapje maken. Check Videoland.

Meer blogs met tips!

Lees ook onze andere blog met tips voor series:

5 thoughts on “Netflix uitgespeeld? Of toch niet?

  1. Nog een extra tip: Shadow and Bone

    Een spannende serie over een ander soort wereld met duisternis. Helaas nog maar 1 seizoen beschikbaar, hopelijk snel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *