Met dit zomerse weer en de versoepelde maatregelen durven we weer uit te kijken naar leuke kleinschalige festivals. Er staan er in en om Arnhem voldoende gepland! We zetten de 10 leukste festivals voor je op een rij. 

Good to know: de nummering slaat op de volgorde in tijd.

Let op: als gevolg van aangescherpte corona maatregelen gaan niet alle festivals door. Check vooraf de website van het evenement voor meer informatie

1. Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) 

We beginnen met FDFA. Dit is een jaarlijks terugkerend stadsfestival waar mode, design, kunst en cultuur met elkaar versmelten. De hele maand juni kun je op allerlei plekken in de stad exposities, prikkelende modeshows, indrukwekkende voorstellingen en evenementen tegenkomen. Het duurt nog maar even, maar zeker de moeite waard om nog te checken! 

Data: 3 juni t/m 3 juli 2021
Websitehttps://fdfarnhem.nl

2. Hoogte80 festival

Vanwege Corona dit jaar niet het traditionele Hoogte80 festival. Maar daar heeft de organisatie iets anders op bedacht! Een culturele wandel -en ontdekroute die je tot en met 30 oktober loopt van Arnhem Centraal richting Stadspark Hoogte 80. Gratis! En geen maand zal hetzelfde zijn! 

Data: 11 juni t/m 30 oktober 2021
Websitehttps://h80festival.nl/hoogte80-route/

Hoogte80 festival oude stijl! Genieten van theater en lekker eten en drinken op de berg van Arnhem

3. Sonsbeek20->24 

Onze derde tip is Sonsbeek 20 ->24: bezoek deze zomer de grootste internationale tentoonstelling in Nederland voor kunst in de openbare ruimte. De tentoonstelling met hedendaagse kunst vindt plaats op 13 verschillende locaties in Arnhem en Gelderland: van de Eusebiuskerk in het centrum van de stad Arnhem via de verschillende parken tot aan het Kröller Müller Museum op de Veluwe.

Data: 2 juli t/m 29 augustus 2021
Websitehttps://www.sonsbeek20-24.org/nl/

4. Mout Bierfestival

Liefhebber van bier? Tijdens Mout geniet je een lang weekend van lekker eten, goede muziek en héél véél speciaalbieren, van ruim 25 brouwerijen. Bovendien kun je verschillende workshops en brouwdemonstraties bijwonen.

Data: 9 t/m 11 juli 2021
Websitehttps://moutbierfestival.nl/festivals/sonsbeekpark-arnhem

Nippen van heerlijke speciaalbiertjes

5. Sonsbeek theater avenue

De Sonsbeek TheaterAvenue is net een kermis: het publiek loopt rond en maakt een keuze uit vele korte voorstellingen die op een dertigtal plekken opgevoerd worden. In de nostalgische theatertenten, wagens en openluchttheaters kijk en luister je naar muziek-, cabaret- en theatervoorstellingen. Soms groots, dan weer klein en intiem. En midden in het mooiste park van Arnhem: Sonsbeek.

Data: 12 t/m 15 augustus 2021
Websitehttps://theaterfestival.info/sonsbeek-theater-avenue

6. Carolina Festival

In Dieren, vlakbij Arnhem, vindt in het Carolinapark een vriendelijk, kleinschalig festival plaats. Geschikt voor de hele familie, net theater, muziek, dans en hap en tap hand in hand gaan. Bij zijn meemaken!

Data: 3 en 4 september 2021
Websitehttps://www.carolinafestival.nl

7. Dutch Whisky festival 

Op dit tweedaagse festival in het Stadstheater Arnhem staan naar liefst 1500 whisky’s op je te wachten. Of je nu beginner of kenner bent: iedereen is welkom! 

Data: 4 en 5 september 2021
Websitehttps://dutchwhiskyfestival.nl

8. Zomervreugde gaat Framed Festival

Dit jaar slaan Zomervreugde en Framed de handen ineen. Samen presenteren ze in september een groots nieuw festival. Het veelzijdige muziekfestival strijkt neer op Papendal bij Arnhem. Verwacht een combinatie van muziek en sport! 

Data: 24 t/m 26 september 2021
Websitehttps://papendal.nl/nieuws/zomervreugde-en-framed-presenteren-nieuw-weekendfestival-in-arnhem/

9. Erfgoedfestival Gelderland 2021

Tien kunstenaars, waarvan vijf jonge Gelderse talenten, verblijven tijdens het Erfgoedfestival 2021 op een bijzondere erfgoedlocatie in Gelderland. Daar laten zij zich inspireren door het thema van de Maand van de Geschiedenis: Aan het werk. Je volgt de makers via online tijdens hun residentie en maakproces. 

Data: 3 t/m 31 oktober 2021
Websitehttps://erfgoedfestival.nl

10. Sprookjesfestival 

Dompel je met je kinderen onder in een sprookjeswereld. Prinses Arnerijntje wijst je de weg. Dit jaar is het thema sprookjes uit 1001 nacht. Er zijn activiteiten in zowel Arnhem als Nijmegen. 

Data: 23 t/m 31 oktober 2021
Websitehttps://www.sprookjesfestival.nl

Bij een eerdere editie van het Sprookjesfestival, namen we een kijkje in het kabouterbos

En als extra-tje voor 2022

En alvast voor in je agenda voor begin volgend jaar tippen we je DansTREK. Beleef tijdens dit festival wat Arnhem aan dans te bieden heeft. Hiervoor bundelen ArtEZ, De Nieuwe Oost, Introdans, Studio26 en Musis & Stadstheater hun krachten in dit festival van 1 avond. Van modern ballet tot performance, van moderne dans tot battle, het komt allemaal voorbij!

Data: 5 maart 2022
Websitehttps://www.musisenstadstheater.nl/danstrek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *