Eens in de zoveel tijd delen we graag met je welke streaming series wij onze tijd waard vonden. Dus ben jij klaar met een serie en op zoek naar een nieuwe? Lees snel verder, scheelt jou het frustrerende zoeken in de apps!

Oh ja: de tips voor deze series zijn natuurlijk best persoonlijk. Maar ik denk dat als je onderstaande leest, je zelf wel kan inschatten of het iets voor jou is!

1) Squid game

Van deze Netflix serie heb je ongetwijfeld gehoord, maar heb je ‘m ook al gekeken? Het is een bizarre Koreaanse serie waarin volwassenen met schulden lieflijke kinderspellen spelen. Er ligt een enorm geldbedrag klaar voor de winnaar, en verliezen is in dit spel echt geen optie.

Zoals gezegd een bizarre serie, grafisch heel mooi gemaakt (ik smelt bij het roze Escher-achtige trappen-en-deuren-spektakel), maar ook ontzettend hard en in your face. Je moet er tegen kunnen maar zeker een aanrader!

2) On the Verge

Deze serie op Netflix  gaat over vier vriendinnen van rond de 45 in Los Angeles die allemaal zo hun eigen problemen hebben. Je volgt een chef-kok, een alleenstaande moeder, een rijke erfgename en een werkzoekende in hun dagelijkse struggles. Het deed mij wat Europees aan qua humor. Het is geen parel: maar kijkt wel lekker weg!

Voor mij een ideale serie om gewoon op één dag er door heen te jagen, met een dekentje en een kop thee en chocolade. Heerlijk!

3) Behind her eyes

Van een heel ander kaliber is Behind her Eyes. Deze spannende serie begint met als een soap: vrouw (Louise) ontmoet man in bar, waar ze uiteindelijk kussen. De volgende ochtend blijkt de getrouwde man – David – de nieuwe baas van Louise te zijn. Maar je komt er al snel achter dat deze serie toch niet een simpel romantisch verhaal is.

Zo worden Louise en de vrouw van David vrienden en blijkt de relatie tussen David en zijn vrouw allerminst normaal te zijn.

Meer dan dit ga ik je niet vertellen: maar ik weet zeker dat je tijdens het kijken een wenkbrauw gaat optrekken. Ze lanceerden de serie dan ook niet voor niets met de hashtag: #WTFThatEnding. Ook deze serie kun je bij Netflix kijken.

4) Dexter: new blood

Zo’n 10 jaar geleden waren wij fan van de serie Dexter. Het draaide om Dexter Morgan die naast zijn werk als bloedspattenexpert bij de politie ook een seriemoordenaar blijkt te zijn. Na 8 seizoenen eindigde de serie in 2013, met een door hem zelf in scene gezette dood.

Maar nu is er dus een nieuw seizoen op NPO plus. Dexter is als Jim Lindsey, inmiddels helemaal geïntegreerd in Iron Lake, een klein stadje in de bossen van Oregon. Het is hem al die jaren gelukt om zijn drang om te moorden in toom te houden, maar dan gebeuren er dingen die het moeilijk maken dit vol te houden.

5) The Duchess

Na het kijken van On the Verge kreeg ik van Netflix de tip om The Duchess te kijken. En ik dank Netflix hartelijk voor de tip! Heb jij zin in een goede, bizarre comedy? Ga dan zeker deze 6 afleveringen kijken!  

Je kijkt mee in het leven van de alleenstaande moeder …. . De vader en ex-man is een hopeloos geval, een gevallen popster. Toch overweegt ze een tweede kind te krijgen van hem , want haar dochter is een geslaagd exemplaar. Maar hoe doe je dit als je elkaar niet kan uitstaan én is het wel zo’n slim plan?

6) Lucifer

Lucifer is onze bij-serie op Netflix. Niet ingewikkeld, kijkt lekker weg en heeft veel seizoenen. Het is een komische politieserie, maar met een fantasie element.

De serie draait namelijk om Lucifer Morningstar, de daadwerkelijke duivel. Hij heeft zijn troon in hel ingeruild voor een nachtclub in LA. Daarnaast werkt hij als consultant voor de politie. Hij steekt het duivel zijn niet onder stoelen of banken, maar iedereen denkt dat hij gewoon wat apart is. Samen met rechercheur Chloe lost hij de ene na de andere moord op.

7) Emily in Paris

Emily in Paris is een “you love it – or hate it” serie. Twintiger Emily werkt bij een marketingbureau in Chicago. Haar baas staat op het punt om naar Frankrijk te vertrekken om de Franse vestiging te versterken, maar blijkt plotseling zwanger. Emily krijgt de kans haar te vervangen en verhuist voor haar droombaan naar Parijs. Maar het werken en leven in Parijs blijkt best een uitdaging.

Je weet een beetje wat je moet verwachten als je weet dat de serie van dezelfde maker is als Sex and the City én Beverly Hills, 90210. De eerste twee seizoenen staan op Netflix, en het 3e en 4e is aangekondigd.

Tot slot

Zoek je na het lezen van dit meest recente blog nog meer tips voor series op bijvoorbeeld Netflix? Check dan de blogs ‘Tips voor een avond vol Netflix series’ en ‘Netflix uitgespeeld? Of toch niet?’.

Zo zijn er nieuwe seizoenen van een aantal series die we eerder tipten:

  • You (vond het laatste seizoen eerlijk gezegd niet echt goed)
  • Dynasty
  • The Witcher (episch!)
  • Ozark (ik moet het nieuwe seizoen nog kijken)

1 thought on “7 streaming series die het kijken waard zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *