De avonden worden langer, ik steek weer kaasjes aan en kruip ’s avonds onder een dekentje op de bank. Dus realiseerde ik me opeens: Kerst staat al bijna voor de deur! Meer dan andere jaren moeten we er ongetwijfeld zelf een feestje van maken. Deze adventskalenders maken van het wachten een feestje!

Vorig jaar schreven we dit blog al: maar we hebben ‘m ge-update en aangevuld!

Traditioneel: Chocolade

Traditioneel bestaat een adventskalender (althans degene die ik van kinds af aan ken) uit kleine luikjes met zo’n goedkoop melkchocolaatje er achter. Eigenlijk niet lekker, maar als kind oh zo leuk! Maar… tegenwoordig zijn er ook echt lekkere chocolade kalenders!

 • Zoals deze van Cote d’or, 24 dagen genieten van een lekker chocolaatje!
 • Of kies voor 100% slaafvrije chocolade van Tony Chocolonely €22.99
 • Of als guilty pleasure: deze met M&M’s

Lekkere drankjes

Donkere avonden op de bank vragen om lekkere drankjes. We zetten een paar drankkalenders voor je op een rij!

 • Bij ons al een paar jaar favoriet bij de man: de bierkalender van Hopt. In deze kalender vind je 24 (ja duh) bieren van over de hele wereld. Echt unieke exemplaren, sommige zijn zelfs speciaal gebrouwen voor de kalender. Je besteld de Beery Christmas hier: www.hopt.nl/beery-christmas voor € 69,90
 • Dit is niet de enige bierkalender. We testen dit jaar ook de Bierwulf bier adventskalender. Fijne kalender, met net iets minder exclusieve biertjes. Deze kun je voor € 52,99 bestellen.

Na een paar jaren een bierkalender in huis, vond ik dat ik ook een kalender had verdiend. Dus ging ik op zoek naar een kalender met wijnen (zoals je misschien al hebt gelezen vind ik het leuk om over wijn te leren en te proeven).

 • Vorig jaar koos ik voor de wijnkalender van Boxiland die ik via Amazon bestelde voor € 69,90. Hierin zaten 24 kleine flesjes. Leuk, maar de kwaliteit van de wijnen viel me wel een beetje tegen.
 • Ik dacht dit jaar dan maar geen wijnkalender. Maar toen kwam ik deze tegen van De Wijnbeurs voor € 59,99. De vormgeving en kwaliteit van de tubes doet veel goeds vermoeden!

Voor kinderen

Als je kinderen hebt, kom je er natuurlijk niet onderuit om ook voor hen een leuke kalender neer te zetten. We hebben wat leuke kalenders gevonden:

 • Playmobil bijvoorbeeld heeft diverse leuke kalenders, voor verschillende prijzen (€ 22,99 tot 54,99). Onze favorieten dit jaar: Kerst in de kristallen salon en de Stuntshow.
 • Of leuk voor kinderen en stiekem ook de volwassenen: de kalenders van Lego. Zoals deze compleet met kerstman, kerstboom en arreslee.
 • Met Frozen kan je bij veel kinderen niet de mist in gaan :-). In deze kalender vind je achter de deurtjes dingen als stiften, een pen of liniaal. € 11,99
 • Barbie heeft ook een eigen adventkalender dit jaar. Bij Bol.com koop je voor € 29,99 een barbiepop en 23 kleine verrassingen.

Cosmetica

Kerst is de tijd om jezelf te verwennen met mooie producten. Deze kalenders voldoen helemaal aan dit criterium!

 • Ik ben grote fan van de producten van Rituals. Heel fijn dus dat Rituals dit jaar weer met twee schitterende adventskalenders komt.
 • Lush heeft ook twee kalenders. Eentje telt 24 dagen af, de ander 12 dagen. Ze zijn niet goedkoop, maar wel met hele lekkere producten. Iets te duur? Je kunt natuurlijk ook gewoon een aantal producten bestellen zoals Rudolph’s nose bath bomb of Santa’s Belly, shower gelly.
 • Fan van Maybelline cosmetica? Dan is dit echt iets voor jou! Je shopt ‘m voor € 71,-
 • Ook Douglas heeft een kalender, een make-up adventskalender, met mooie producten. Je koopt ‘m voor 32,99.

Waar ga jij voor?

Er zijn er nog zo veel meer, bijvoorbeeld met sieraden, sokken, hondensnacks en zelfs erotische: who knew 😉


Ook alvast wat kerst-cadeau-inspiratie nodig? Wie weet helpen deze blogs je verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *