Waar vroeger (en nu nog steeds) in veel huizen tegeltjes hingen met een spreuk ben ik super enthousiast over de tegeltjes van StoryTiles. Ik houd er van om mijn huis gezellig in te richten en mooie spullen om me heen te verzamelen. Of zoals Elisah Jacobs van Interior Junkie zegt: “I like my money right where I can see it: in my interior”.

StoryTiles in huis aan de muur

StoryTiles

StoryTiles zijn voor mij kleine kunstwerkjes. De tegeltjes roepen bij mij emoties op en ik maak om het tegeltje heen een verhaaltje. In deze blog laat ik zien welke twee tegels ik al in mijn collectie heb. Jaja ik noem het nu al collectie want ik kan me niet voorstellen dat het bij deze twee blijft.

1. Rustig lezen

Het eerste tegeltje is uit de reeks Old Dutch. Het kan bijna niet anders dan dat mijn eerste tegeltje in het teken staat van mijn liefde voor de zee, of eigenlijk een zeeman. Ik stel me zo voor dat ik altijd bij mijn man ben als hij weer op zee is en hij zorgt dat ik weer veilig aan wal kom.

Hij zorgt er voor dat ik weer veilig aan wal kom

Zelf omschrijven ze bij StoryTiles het tegeltje als: “Maar je klaar om samen met jouw favoriete boek en het StoryTiles schip de zeven zeeën te trotseren. Geen zorgen, want voor op het dek is er een rustig plekje voor jouw om met je neus in de boeken te duiken. Vergeet je niet te genieten van al dat moois om je heen?” Dit tegeltje is trouwens nog steeds te koop bij StoryTiles.

2. Een mooie dagdroom

Mijn favoriet! Wat een tegeltje om bij weg te dromen. Ben ik de zeemeermin die waakt over de zeeën, of die zorgt voor mijn dochters, of zit ik op een papieren bootje en ben ik aan het ronddobberen in een theekopje. Oké je merkt het vast: bij deze gaat mijn fantasie op hol.

Dit mooie ontwerp is van Lotte van Dijck. “Deze tegel neemt je mee naar de fantasierijke wereld aan zee waar niets is wat het lijkt! Wat op het eerste gezicht een schattig kopje thee lijkt, verandert al snel in een kleine onderwaterwereld waar een mijmerende zeemeermin met haar papieren bootje speelt.” Helaas is dit tegeltje niet meer verkrijgbaar.

StoryTiles wensenlijstje

Als ik ga speuren op de site van StoryTiles kom ik tot een paar nieuwe op mijn wensenlijstje:

  • Stadsleven: Als planoloog kun je van elk stadsgezicht genieten. Dus ook van deze.
  • Voor altijd: Vogeltje zie je overal terug in mijn huis. En dit pracht exemplaar mag eigenlijk moet missen.

De tegeltjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten vanaf € 27,50 via de webshop van StoryTiles zelf. Heb jij ook een tegeltje in huis hangen waar bij je wegdroomt? Laat het vooral weten!

1 thought on “StoryTiles – tegeltjes met een verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *