Spelletjes: dan denk je aan lange avonden met vrienden, wijntje, hapje, gezelligheid en de nodige rivaliteit. Maar soms, of eigenlijk meestal: heb je die vrienden niet bij de hand. Gelukkig zijn er ook genoeg spellen voor twee personen. Ik deel mijn favoriete top 7 met je! 

1. Game of Trains

Wij speelden dit kaartspel veel in de  trein in Zwitserland: hoe toepasselijk.
Het is qua formaat ook een ideaal spel om mee te nemen in je tas! 

In dit spel krijg elke speler een aantal wagons met daarop een getal. Deze kaarten leg je hoog naar laag voor je neer. Doormiddel van acties moet je proberen als eerste de kaarten van laag naar hoog te hebben liggen. Een simpel spel om te begrijpen, maar des te ingewikkelder om te winnen. Duurt niet lang en blijft keer op keer leuk! 

En leuk voor fans van Game of Thrones: als je de kaarten goed bekijkt zie je verwijzingen naar de hitserie. 

2. Regenwormen

Dit spel is natuurlijk een klassieker en bijna iedereen kent het! Wij hebben zowel de gewone versie als de Tiny Tin versie. Beide zijn handzaam formaat voor mee tijdens een weekendje weg, maar de Tiny Tin past zelfs in een klein handtasje dus gaat bij ons vaak mee. 

Het spel duurt  maximaal een half uur. Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Uit de gegooide dobbelstenen kies je een waarde waarvan je de dobbelstenen opzij legt. Vergeet niet dat je ook een regenworm nodig hebt. Vanaf 20 punten zijn er stenen te pakken, maar hoe hoger hoe beter. Stop je op tijd of  neem je teveel risico? 

3. Saboteur: het duel

Saboteur is een spel waarin kabouters goud zoeken en saboteurs je tegen proberen te houden. Maar wie is wat? Een geweldig groepsspel, met vaak ondoorgrondbare tactieken van zowel kabouters als saboteurs. 

Dit spel is er ook in een tweepersoons variant, die je zelfs ook alleen kan spelen! Ook dit kaartspel is weer lekker compact, zodat je het niet alleen thuis hoeft te spelen maar makkelijk mee kan nemen. 

4. Ticket to ride: europe

Dit is geen klein kaartspel maar een groot en volledig bordspel dat je ook met meer (max 5) spelers kan spelen, maar zeker met 2 erg leuk is.

Je reist in dit spel per trein door Europa. Je trekt een aantal route kaarten en gaat op weg. Er zijn normale sporen, maar ook lastige veerboten en tunnels die je kunt gebruiken. De routes kunnen maar door één van de spelers bereden worden, lukt het jou om je bestemming te bereiken? Plezier en een beetje gezonde frustratie gegarandeerd! 

5. Machi Koro 

Een spel naar mijn planologen-hart: een stad bouwen! 

Dit wat grotere kaartspel draait om het plekje Machi Koro, dat je moet laten uitgroeien tot een grote stad. Dat doe je door te dobbelen, te bouwen en te stelen van je tegenstander. De kaarten zijn mooi vormgegeven en wat ook leuk is: je kunt dit spel met z’n tweeen doen, maar ook met max 4 personen. 

6. Guillotine 

Ja, een beetje luguber: we gaan mensen onthoofden. Er zit zelfs een kartonnen guillotine in het compacte doosje!

12 edellieden staan in de rij om onthoofd te worden. In elke speelbeurt iemand: maar wie? Met actiekaarten kun je de volgorde beïnvloeden en punten scoren door een zo hoog mogelijke edele te onthoofden. Verzamel jij de meeste waardevolle hoofden? Dan win je!

7. Carcassonne

Nog een klassieker die niet mocht ontbreken. Dit spel is niet direct een spel om mee te nemen, al is er trouwens ook een reiseditie van. Je kunt het met max 5 spelers spelen, maar is met 2 ook al heel leuk. 

Je  bouwt samen met je tegenstander aan de Franse stad Carcassonne. Je bouwt wegen, steden, kloosters en weiden. Voor elk van deze krijg je punten als je er ook horigen op zet. De spelregels zijn eenvoudig, maar tactiek & geluk maken dat het uitdagend blijft en voor iedereen leuk.

Tips voor een spel dat ik moet proberen?

Er zijn nog veel meer leuke spellen voor 2 te vinden in onze kast, denk alleen al aan: Kolonisten kaartspel, Kahuna en Isis&Osiris.

En al puilt onze spelletjeskast al uit: ik hou ik me altijd aanbevolen voor tips. Laat weten welke twee persoonsspellen ik ook echt eens moet uitproberen in de reactiebox!

Benieuwd naar leuke spellen met meer personen? Binnenkort volgt een blog over spellen voor met grotere groepen.

En heb je even geen zin een spel? Misschien heb je dan wat aan onze tips voor podcasts of Netflix series.

3 thoughts on “7 spellen voor met z’n twee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *