Ik kom er maar gewoon voor uit: ik ben verwend bij het boeken van accommodaties. Ik kan zielsgelukkig worden van mooie plekjes, inrichting en service (inclusief schoonmaak). Maar ook diep ongelukkig als het niet aan mijn standaard voldoet. En dat verwijt ik meestal mezelf. Want soms baseer ik, logischerwijs, mijn keuze toch op financiën.

Maar na een paar ongelukkige nachten en zelfs paar keer een vervroegd vertrek, kom ik tot de conclusie dat – als ik dan toch verwend ben – ik daar ook gewoon mijn portemonnee voor moet trekken. Want eerder weg gaan kost ook geld, want naar huis gaan we natuurlijk niet :-).

Als ik accepteer dat ik verwend ben, dan moet ik daar ook gewoon mijn portemonnee voor trekken.

En toch hoeft een fijne accommodatie niet altijd de hoofdprijs te kosten. Vroeg boeken, of juist laat boeken: soms zijn er mooie deals te vinden. 

Ik deel graag een aantal accommodaties in Nederland met je die ik echt mijn geld waard vond.

Cuber op de Veluwe / Hoenderloo

Afgelopen week gingen we, dichtbij huis, op workation (voor mijn man) / vakantie (voor mij). We verbleven een kleine week in een 2 persoons Cuber. Een huisje met veel en grote ramen, uitzicht op het bos, een minimalistische inrichting, douchen onder de sterrenhemel en de mogelijkheid een Dutchtub tussen de bomen te huren. De plaatjes op de website beloofden veel goeds! En maakte het ook meer dan waar!

Hoewel het park nog in aanleg is, heb je daar geen last van (behalve misschien dat de laadpaal voor elektrische auto’s nog niet werkt).

Wij hadden huisje 9 en blij met het uitzicht. Maar er komen binnenkort volgens mij nog wel huisjes bij. Ik denk dat van de huisjes die er nu staan je qua uitzicht het beste kan kiezen voor nummer 27, 25, 6 of 9.

Alles wat je wilt regel je met de speciale Cuber app: of het nou de deur openen is, de verwarming aanzetten, een ontbijtje bestellen, of het huren van een fiets of Dutchtub. Daarnaast kies je een persoonlijke gids, aan wie je via de app al je vragen kan stellen. Zo kregen wij super tips om te wandelen en waar we heerlijk konden eten in de buurt. Maranthi bedankt!

Vanuit dit huisje kun je heel goed park de Hoge Veluwe verkennen. Check ons blog met tips om wild te spotten in het park.

Qurios Ameland

Voor ons uitwaai weekend op Ameland kozen we voor een huisje type Kooikers Comfort van Qurios

We kregen een huisje met ideale ligging & geweldig uitzicht op de vuurtoren. Mocht je ook dit uitzicht willen: het is huisje nummer 122 (geschikt voor 4 personen).

Ook hier weer veel glas. De inrichting is wat simpeler, lees beach-style, maar netjes. Buiten heb je een groot terras met lekkere loungeset. Wij waren er in de winter, maar een heerlijke plek in de zomer lijkt me!
Lees ook ons blog met tips op Ameland.

Het Weeshuis in Bolsward

Tijdens onze roadtrip NL sliepen we een nachtje bij Het Weeshuis in Bolsward. Een heerlijk kleinschalig boetiekhotel. Hier hadden we een kamer met een aparte woonkamer, eigen terrasje en in de walnotenboom spotten we ‘s ochtends een Ransuil. Hele fijne plek in het noorden van het land.

Tip in Bolsward: neem een kijkje in de Broerekerk: deze heeft een glazen dak.

Strandhuisje Molecaten

Afgelopen zomer boekten we iets wat we al verschillende keren hadden overwogen. Maar mijn hemel wat is het duur.

Maar met de gesloten grenzen was een dure NL vakantie opeens beter te verantwoorden. We verbleven we een week in zo’n huisje óp het strand. We kozen voor een huisje van Molecaten in Cadzand-bad.

En ik kan je vertellen: het is het geld dubbel en dwars waard. Het uitzicht vanuit het huisje & zelfs het bed is uniek en ik kon de hele dag schelpjes zoeken. Happy me! 

Hoewel ze het huisje verhuren als 6 persoons, zou ik er niet met meer dan 2 volwassenen (en evt kinderen) heen gaan.

Lodgerie Het Groene Geheim

Aan de rand van Almere sliepen we in een heerlijke omgebouwde schuur met appartementen. Met tweepersoons-bubbelbad met uitzicht op de velden & fijne ontbijt service. Beter! 

Maar helaas lijkt het er op dat ze gestopt zijn. 

B&B Saenliefde

Zoek je een leuke slaapplek in Noord-Holland? Dan tip ik je Saenliefde in Wormer. Bij deze B&B hebben ze mooie kamers in een bijgebouw en serveren ze een lekker ontbijt in de tuin of ontbijtruimte.

Vlakbij kun je het gebied Schermer ontdekken en het strand bij is natuurlijk ook vlakbij. Zo dineerden wij in de Greenhouse van Club Zand met een uniek uitzicht op zee.

Meer weten over wat je in de buurt in doen? Lees ons blog: Roadtrip door Nederland.

De Rotterdam – NHOW

De Rotterdamse skyline met haar Erasmusbrug is wereldberoemd. Daar staat ook het indrukwekkend gebouw: De Rotterdam. Hierin zit het NHOW Hotel dat we uitkozen voor een weekendje Rotterdam.

En toen kwam de moeilijke beslissing, die uiteindelijk niet zo moeilijk was. Kiezen we voor het ‘goedkope’ uitzicht, of voor het uitzicht op de Erasmusbrug? Je raadt het al: we boekten we een kamer met uitzicht op de iconische Erasmusbrug op de 17e verdieping van De Rotterdam.

Hoe mooi de (design) kamer ook was: niets kon op tegen het uitzicht! Lees meer over deze nacht in het blog Slapen in de Rotterdam.

Domein Holset

Een van de mooiste plekken waar ik ooit geslapen in Nederland heb is denk ik wel Domein Holset. Een wijndomein waar ze bruisende wijnen maken en een aantal kamers verhuren.

We reserveerden de mooiste, het Atelier. 
Niet alleen de kamer is een droom: het uitzicht is minstens zo mooi! De foto’s zeggen genoeg! 

Extra leuk: je kan hier natuurlijk ook een rondleiding en proeverij krijgen. Doen, want bubbels zijn altijd een goed idee!

Je zit hier echt in een culinaire gebied met verschillende wijngaarden én goede restaurants. Zo lunchten wij bij het toen net geopende Brut172 dat een paar maanden later 2 sterren kreeg. Genieten met een grote G!

Heb jij tips voor ons?

Weet jij een lekkere slaapplek? Tip ons! Reageer hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *