Je hoort het steeds vaker, mensen die op workation gaan. Ik probeerde het uit en ben enthousiast!

Wat is een workation?

Een workation is, het woord zegt het al een beetje, een combinatie van werken en vakantie vieren. Als je niet locatiegebonden bent voor je werk is dit vrij eenvoudig. Denk aan een paar dagen alleen weg, met partner/vriendin of met een volledig georganiseerde reis met gelijkgestemden. 

Op reis (herten sporen)

Zo’n werkvakantie is nu voor bijna iedereen mogelijk

Tot voor kort zag ik vooral zelfstandige creatieve ondernemers op workation gaan, maar als Corona iets heeft aangetoond en versneld heeft, is dat het werken op afstand.

Corona laat zien dat we helemaal niet zo locatiegebonden zijn als we allemaal dachten 

Want veel van ons werken inmiddels ruim een half jaar thuis, en als dat thuis kan, kan dat ook vanaf een andere plek. Een mooie plek. Met als belangrijkste vereiste enkel: goede WiFi.

Onze vlucht uit huis

Na mijn goede ervaringen met het werken in een Tiny Office, werk ik nu 2 weken vanuit een vakantiehuisje. Niet omdat we perse weg wilden, nee, in ons geval was het een praktische keuze. De schilder verft ons huis van onder tot boven, en werken in één ruimte met de schilder is toch niet zo handig.

Mijn workation op de Veluwe

Dus huurden we een huisje op vakantiepark De Wije Werelt bij Otterlo, pakten we de werk-boel in en hoopten maar dat de WiFi twee vpn verbindingen incl ms-teams afspraken ging trekken. En dat ging heel goed! 

Het wakker worden in een andere omgeving (nog steeds om half 7 s ochtends), verse broodjes halen voor het ontbijt en uitzicht op de bossen, zorgen voor een relaxt gevoel gedurende de dag. Terwijl we toch ons werk doen.

Vakantiegevoel is ‘s ochtends verse croissantjes halen als ontbijt op een werkdag

Bovendien wandelen we elke dag een flink stuk. Voor of na het werk. Heerlijk! 

Het bos is echt maar 100 meter verder op, dus een wandel telefoontje is ook zo gemaakt. Dat is wel handig want het huisje wat wij huurden was een Tiny house: dus tegelijk bellen is geen optie. 

Voor herhaling vatbaar?

Zeker! We hebben ondanks dat het gewoon werkweken zijn, toch een beetje vakantiegevoel gehad. Echt vakantie is natuurlijk nog relaxter, maar ik raad je het zeker aan als je gewoon toe bent aan een andere omgeving. Wij gaan het ongetwijfeld vaker doen! 


Lees ook:

1 thought on “Workation: relaxt werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *