Deze maand is het zover, mijn oudste dochter gaat voor het eerst naar de basisschool. Maar wat heb je daar nu eigenlijk allemaal voor nodig? En mag je kind alles zelf uitzoeken van de uitzet of kies je alles zelf? Ik neem je mee hoe ik het heb aangepakt.

Dat mijn dochter naar de basisschool gaat is misschien wel een groter stap voor mij dan voor haar, want ooo wat wordt ze groot… en ja je merkt het al, ook voor mij geldt: alle clichés zijn waar.

Uitzetlijst

Als newbie bij de basisschool was ik heel benieuwd wat je nodig hebt om naar school te gaan. Op onze basisschool is er een continue rooster en daarom lunchen ze samen op school. Ook gymmen ze op school en eten ze tussendoor iets van fruit. Als kersverse kleuter heb je dus het volgende nodig:

  • Broodtrommel
  • Drinkbeker
  • Fruitbakje
  • Tas
  • Gymschoenen

Meer heb je eigenlijk niet nodig en dat viel me echt reuze mee. Veel uitzet voor de basisschool heb je dus echt niet nodig en je kunt het natuurlijk door duur of goedkoop mogelijk maken als je zelf wilt.

Keuzes, keuzes, keuzes

Mijn dochter is net als veel kinderen gek op glitters, glitters, roze en glitters. Oja en Pepa Pig, Elsa, eenhoorns en glitters. Nu wil ik wel voorkomen dat mijn dochter als een glitterkoningin naar school gaat, maar ze mag van mij ook wel het één en ander kiezen. Maar hoe doe je dat als in elke winkel wel iets te vinden is wat ik zelf iets te hysterisch vind en ik geen heel schooljaar of langer tegen aan wil kijken. Daar heb ik zelf iets slims op bedacht (al zeg ik het zelf).

Ik heb een eigen winkel gemaakt in Word. Aan de hand van een aantal webshops heb ik verschillende plaatjes van rugtassen, broodtrommels en drinkbekers verzameld waar mijn dochter uit mocht kiezen. Omdat alles wat niet roze is sowieso af valt heb ik eigenlijk alleen roze dingen er tussen gezet, maar de glitters bleven beperkt.

Samen zijn we achter mijn laptop gaan zitten en hebben we ‘online’ gewinkeld. Het was heel gezellig, leuk en makkelijk. Zonder strijd heeft ze fijne spullen kunnen uitzoeken. Voor mij een win-win situatie: ik kon sturen in de keuze en zij kon kiezen en ze was zo trots als een pauw. Een fruitbakje had ik nog en gymschoenen heb ik toch even alleen gehaald, haar voeten groeien nog zo snel dat ik verwacht over 2 maanden weer nieuwe te moeten halen en roze ballerina’s vielen natuurlijk in de smaak.

De eerste paar keer wennen op school ging fantastisch en ze heeft het ontzettend naar haar zin! Ze is gegaan voor een broodtrommel van Petit Monkey, een flamingo tas en haas drinkbeker van Trixie.

Winkeltips

Je kunt op verschillende plekken leuke tassen, broodtrommels en drinkbekers bestellen. Hieronder een overzicht van een aantal leuke webwinkels:

Ik ben heel benieuwd hoe jullie het hebben aangepakt en hoe het bevalt dat je kleuter naar school gaat!?

Een disclaimer, iedere ouder doet het op zijn eigen manier en er is volgens mij geen goed of fout! Ik deel hier mijn ervaring, jouw ervaring is vast en zeker ander en ook goed.

Meer tips voor kinderen? Kijk eens hier: 5 uitjes voor kinderen in Arnhem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *