Anneke: ik wil wel eens een keer eten bij Cafe de Groen. Els: uhm waar zit dat? Anneke: Bij Collectie De Groen. Els: owww dat ken ik nog niet. Weet dus ook nog niet waar het zit, wacht ff ik Google wel even….. hé dat is die plek waar ik ook wel een keer wil eten, maar het ziet er van buiten af altijd zo rustig uit. Laten we het doen, samen durf ik dat wel! Kijken hoe het is en kunnen we verder brainstormen over Lekkerplakkerig. Anneke: 13.00 uur doen? Els: Check!

Lekker eten: Café de Groen

En daar gaan we dan, op naar binnen. Wat blijkt: het is helemaal niet rustig! Precies het goede aantal mensen. Je zit niet alleen in de zaak, maar hoeft ook niet op een tafeltje te wachten. Ik ben gek op dit soort inrichtingen: retro met ook voor detail en hele goede meubels. We nemen plaats aan een tafeltje en pakken de kaart erbij.

Cafe De Groen

Heerlijke steak tartaar

Op de kaart staan gerechten die erg lekker klinken. Maar het meest aantrekkelijk is de steak tartaar. Dat was voor Anneke ook een reden om hier te willen eten. Want ja wij zijn van die eters die thuis alvast op de kaart kijken zodat we kunnen puzzelen wat we straks gaan bestellen.

De steak tartaar blijkt een top keuze!

De steak tartaar blijkt een top keuze! Heerlijk vlees bereidt op een simpele en lekkere manier. Verrassend een krokante bite door de gepofte boekweit en af en toe een vleugje zout door de Parmezaanse kaas. Dit gerecht wordt uiteindelijk mijn inspiratie voor kerst.

Inmiddels hebben ze trouwens een nieuwe kaart, neem hier een kijkje naar het menu.

Heerlijke steak tartaar

Collectie De Groen

Naast Café de Groen is het grootste deel van het gebouw in gebruik door Collectie De Groen. Op verschillende verdiepingen in het gebouw is een privé expositie te vinden. Ik ben de dag van onze lunch alleen tot het vrij toegankelijke gedeelte gekomen en dat nodigde uit tot meer. Dus binnenkort ben ik terug te vinden bij Collectie De Groen.

Collectie De Groen, tentoonstelling in de kelder
Collectie De Groen

Heb jij al een rondleiding gehad bij Collectie De Groen? Laat hieronder weten het jij het vond. Meer weten over de nieuwste collectie: Collectie De Groen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *