Ik ga er graag op uit met mijn dochters en natuurlijk het liefste in onze eigen stad Arnhem. Lekker ravotten, rond rennen en spelen, buiten alle energie eruit en onder tussen een frisse neus. Met deze tips help ik je op weg om het huis uit te gaan een gezellige ochtend of middag te hebben.

Burgers’Zoo

Weer of geen weer Burgers’Zoo kan altijd. Langs de olifanten, de stokstaartjes en flamingo’s als het droog is en is het slecht weer lopen we gelijk door naar de Bush en de Ocean. De binnen- of buitenspeeltuin is eigenlijk altijd een succes. Want eerlijk is eerlijk dat vinden ze misschien wel het leukste van Burgers’Zoo. Wij hebben sinds Fie klein is een abonnement en dat bevalt heel goed, want we gaan nu ook voor 1 of 2 uurtjes die kant op, zonder het jammer te vinden van het kaartje.

“De binnen- of buitenspeeltuin is eigenlijk altijd een succes.”

Sonsbeek

In dit park kun je ideaal wandelen met een kinderwagen of een loopfietsje. Langs de herten, de waterval en vervolgens wat drinken in de Witte Villa of De Palantijn. Meer heb je niet nodig!

Vrijstaat Thialf

Spelen, spelen, spelen en ondertussen kun je, als je kind oud genoeg is, op het terras een drankje drinken bij Brasserie Thialf. Wat wil je nog meer! Heel vroeger lag hier in het Spijkerkwartier een zwembad dat zie je her en der nog terug. Mooie foto’s van vroeger en herinneringen van opa’s en oma’s. In de zomer kan er ook weer met water worden gespeeld in het peuterbadje, dus neem droge kleren mee. Weten welke activiteiten er zijn kijk op de site van Vrijstaat Thialf.

Openluchtmuseum

Dit uitje raad ik iedereen aan: jong en oud, ik geef het altijd door als tip. Het is echt een ontzettend leuk museum voor iedereen (ik weet het, het klinkt cliché maar het is echt zo). Zowel in de winter als in de zomer kun je heerlijk wandelen in dit park en ondertussen er is van alles te zien en te spelen. Ben je even klaar met wandelen, ga één of twee rondes met de tram mee en je kunt rustig bij komen. Het kindererf, poffertjes eten en boerderijen bekijken zijn bij ons altijd een succes.

Kinderboerderij Presikhaaf

Langs de konijnen en de kippen door naar de varkens. Op de kinderboerderij komen we in de zomer regelmatig en in de winter af en toe. Dieren kijken, spelen in de speeltuin, op een oude tractor zitten en een biologisch ijsje eten. Of we nemen onze eigen picknick mee en eten en drinken wat aan de picknicktafel.

Hopelijk heb je met de 5 tips weer inspiratie om op pad te gaan in Arnhem en je kinderen lekker te laten buiten spelen. Natuurlijk zijn er veel meer leuke dingen te doen in Arnhem: zoals de bibliotheek en het Watermuseum, maar daarover later meer. Laat je weten waar je naar toe bent geweest? Vinden we leuk!

Heb je iets oudere kinderen dan is een rondwandeling door de stad langs streetart super leuk. Anneke schreef hier meer over Streetart in Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *