Ik heb een nieuwe ontdekking gedaan die ik met je wil delen. Okee, voor mij een nieuwe ontdekking… verse gemberthee blijkt namelijk een enorme trend te zijn. Had ik even gemist.

Een iets anders dan cola

Ik ben geen theeleut, drink eindelijk altijd cola, maar dat is niet altijd een optie. Bij mijn kapper Dot Hair (lees het blog over deze heerlijke salon ook eens) kreeg ik voor het eerst verse gemberthee. En nu drink ik het thuis ook!

Betere naam: warm gember water

Wat mij betreft zou het geen ‘thee’ moeten heten. Thee heeft voor mij de associatie vaak een beetje weeïg te zijn (al is de thee van Teastreet een uitzondering). En dit is vooral pittig, een beetje citroenachtig en echt een sensatie voor je smaakpapillen.

Echt een sensatie voor je smaakpapillen

Daarom denk ik wel dat niet iedereen de smaak zal waarderen. Maar je kunt kleine dingen toevoegen om de smaak naar je hand te zetten. Zo voeg ik wat honing of een zoetje toe om het net iets zoeter te maken.

Goed voor van alles?

Naast lekker schijnt het ook heel goed voor je te zijn. Buikpijn, misselijkheid, afvallen het wordt allemaal genoemd in combinatie met gember, ik heb er geen verstand van dus geen idee of dat echt waar is.

Het eenvoudigste recept ooit

Het recept is niet echt een recept, zo simpel. Maar here you go:

  1. Kook water
  2. Snijd wat plakjes gember af (kan met en zonder schil. Als je het kleiner snijdt of zelfs raspt wordt de smaak intenser)
  3. Doe de plakjes in een kopje & schenk er heet water over
  4. Laat paar minuutjes trekken

Klaar!

Je kan naar smaak honing en/of citroen toevoegen.

Andere recepten met gember

Weet jij een recept met gember dat we ook echt moeten proberen? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *